вул.Молодіжна,12
м. Херсон

День української писемності

 “Без мови немає народу, як сонця без сяйва й тепла”

Фотоальбом

До Дня української писемності і мови 9 листопада у  школі  відбулись  єдині години спілкування. Учні говорили про нашу мову, про її історію, дивилися відеофільми, розгадували кросворди, проводили інтелектуальні конкурси.

Цікава зустріч з бібліотекарем  ХОБД  ім. Дніпрової  Чайки Зубець В.О.  відбулася в 1-Б класі (класовод Гладченко О.А.). Учні дізнались про такі цікаві факти: в українській мові найбільша кількість слів починається на літеру "П",  найменш уживаною літерою українського алфавіту є літера "Ф",  сучасна українська мова має близько 256 тисяч слів, кожні два тижні у світі зникає одна з мов корінних народів. Першокласники дуже активно брали участь в конкурсах – «Загублена літера», «Знайди зайве слово», «Заримуй вірш», «Словограй», «Склади слова», «Ребуси».

Цікаво, сучасно та інтерактивно пройшов День української писемності для учнів 3—Б класу (класовод  Захарченко М.І.). Учениці одинадцятого класу Ріжко  Тетяна, Зганяйко Софія та Тутушкина Анна провели годину спілкування, присвячену українській мові. В ігровій формі спонукали молодших школярів у важливості вивчення рідної мови. Дітям дуже сподобалось!

 

.

Скринька довіри